Connection interrupted

Mei 2020

‘Verbinding onderbroken. De Workspace-applicatie probeert nog 16:35 minuten om opnieuw ver …’. 16:34. 16:33. 16:32.
Wat de (piep). Ik sla met mijn hand op tafel. Het zal toch niet weer (piep, piep, piep).
Gisteren heeft de helpdesk mij nog gebeld. Ik denk dat er een mannetje in mijn laptop zit. Als ik even opsta om een kop thee te zetten, dan zet dat mannetje mijn laptop op storing.

De situatie thuis is vreemd en tegelijkertijd al heel vertrouwd. We maken eens ruzie. We maken grapjes. Net als altijd.
Het is erg waardevol om in deze tijd mijn kinderen van dichtbij mee te maken. Ik kan met ze ontbijten, lunchen en avondeten. In onze week vakantie zijn we een paar dagen naar Zeeland geweest. Op anderhalve meter afstand hebben we mijn schoonouders weer gezien, voor het eerst sinds 10 weken. Mijn man gaat naar de supermarkt, we eten een ijsje in het dorp en scheppen zandkastelen op het strand. Verder is er niks te doen. Op deze manier is het heel fijn.

Als ik straks weer de file in moet, dan heb ik geen tijd om ze eens vroeg van school te halen. Of aan het einde van de middag op de bank te hangen om mee te kijken naar De Leeuwenwacht. Ook kan ik dan de mussen in mijn tuin niet zien of de jonge meerkoeten in de sloot elke dag tellen.
Mijn collega’s leer ik op een nieuwe manier kennen. Een collega heeft een nieuwe pup die soms even op schoot zit. We horen de pup aan de tafel knagen. Ik zie de vrouw van een collega in beeld lopen. Zij brengt koffie en dingen om te eten. Ik ben benieuwd wat dat is.
Bijna iedereen heeft een vaste achtergrond als er een Skype-gesprek is. Je ziet een schilderijtje of een kast. Op een middag herken ik de achtergrond bij één van de collega’s niet. Ik vraag wat er veranderd is en ze geeft aan dat ze op kantoor zit. Ik herken het kantoor niet meer.

Het weer is wisselvallig, net als de regels rondom de versoepeling van de Corona-maatregelen. De kapper mag wel open, de sportschool niet. De basisscholen gaan weer open, maar die van ons maar 2,5 uur per dag.
Ik hoor dat we tot 1 september zoveel als mogelijk thuis moeten werken.
(Piep) zeg, dat is echt hartstikke lang. Dat is nog 3 1/2 maand.

Het scherm is blauw. ‘Beleid Group Policy Files toepassen’.
Het scherm is nog steeds blauw.
Mijn man vraagt of ik de helpdesk al op speeddial heb gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s