Zelfgebakken cake

Juni 2020

Als een overleg meer dan een uur duurt, dan tref je mij aan met een boterham. In stilte probeer ik een plastic zakje uit mijn tas te halen. En dan eet ik met beschaafde happen twee boterhammen met pindakaas. Tegenwoordig gebruik ik een oude broodtrommel van mijn kinderen. Iets met een tijger of Minnie Mouse. Ik wilde minder plastic zakjes gebruiken in verband met het milieu enzo. Nu rommel ik dus tijdens een overleg
met een dekseltje. Digitaal is dit wel makkelijker. Ik zet gewoon het geluid uit in Skype.
Ik vind het fijn dat er eten is én dat ik weet dat er weer een volgende maaltijd komt. Het geeft structuur aan mijn dag en het is vaak een sociale bezigheid. Als ik niet weet of en wanneer ongeveer mijn volgende maaltijd er is, dan ontstaat er een licht gevoel van stress. Als ik niet op tijd eet, dan word ik chagrijnig.

Half maart zijn alle maatregelen rondom de Corona-crisis ons huis in gestormd. Een deel van mij is rustig en een deel is onrustig. Een crisis brengt je een stressmodus en daarmee in een drang om te overleven. Ik vraag mij hardop af wat ik van mezelf mag verwachten in de combinatie van thuis werken, thuis lesgeven aan de kinderen en veel binnen blijven. Intussen komen er veel adviezen over wat ik kan doen en moet laten. Om geïnformeerd en in verbinding te blijven. Om mijn dochter te motiveren haar schoolwerk serieus te nemen. Om mijn handen op de juiste manier te wassen. Om vermoeide ogen te voorkomen met oogyoga. Om toch vooral gezellig mee te doen aan een online cursus taarten bakken. We zijn hier thuis niet verder gekomen dan een zelfgebakken cake met een cakemix van Dr. Oetker.

Ik heb het deze maanden dicht bij mezelf gehouden. Dat is natuurlijk altijd het beste. Het is ook best goed gelukt om alles ‘gewoon’ op de rit te houden.
V Opsporingsonderzoeken uitvoeren
– Meer geduld hebben met de kinderen (nog steeds niet gelukt)
V Na het avondeten wandelen in het park
V Een boek lezen
V In gesprek blijven met mijn team(leden)
V/- (Moeilijke) recepten uitproberen (gewoon Allerhande)
V Blijven reflecteren
V Lachen tijdens een Skype-overleg

Een cake bakken is leuk. Mijn dochter leert om eieren te breken. Eén ei valt op het aanrecht. Dat vindt ze niet fijn. We maken het beslag klaar en de cake komt uiteindelijk goudbruin uit de oven. Het niveau Dr. Oetker is gewoon ruim voldoende.
Het is fijn om eten met mensen te delen. Heb ik een saai of spannend overleg, dan neem ik chocolade mee. Of ik haal koffie. Sommige mensen willen die koffie of chocolade niet en dan ben ik teleurgesteld. Met dat eten en drinken probeer ik verbinding te maken.

Nu knaag ik in m’n eentje een boterham weg. Er kwam een moment dat ik zelfs daar een beetje chagrijnig van werd. Ik heb geen gebrek aan eten, ook al hadden we niet gehamsterd. Ik heb gebrek aan verbinding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s