De grote jaarhoroscoop

‘2022 zal een stuk makkelijker worden met veel meer fijne mensen om je heen en aangename uitjes.’
Ik denk aan de vakantie die ik een week met schoonfamilie ga doorbrengen op een schip. Ik krijg het licht benauwd.
De skivakantie met vrienden. We hebben gelukkig twee huisjes. Het idee alleen al van al die spullen van andere mensen. Een gang met natte tegels met zestien dampende skischoenen en een warboel aan sjaals, helmen en handschoenen.

Een beetje laat lees ik mijn jaarhoroscoop in de Margriet.
‘Een tijdschrift voor 50+ vrouwen. Je kunt alles lezen over gezond en gelukkig ouder worden.’
Een kort moment in een luie stoel. Een winters zonnetje op het grauwe gras buiten. Blue Monday staat voor de deur.
Ik lees verder.

‘Financieel gezien zul je in veel gevallen orde op zaken moeten stellen.’
Nou zeg. Ik heb de boel financieel op orde. Ook samen. Of heeft man al jaren schulden voor me verborgen gehouden? Je denkt iemand door en door te kennen, maar je weet het nooit.

Het gaat verder.
‘Door meer aandacht te besteden aan je sterke spirituele en creatieve aanleg krijg je meer voldoening’, onder het kopje ‘Persoonlijke Ontwikkeling’.
Goed om te lezen dat ik spirituele aanleg heb. Ik kan weleens wierookstokjes kopen. Nog nooit in huis gehad. Dan moet ik naar een winkel als Rituals. Ik vind het stinken als ik daarlangs loop. Er staat winkelpersoneel die met een perfecte glimlach aan mij zullen vragen: ‘Kan ik iets voor u betekenen?’

En dan.
‘Onverwacht zou er weleens een nieuwe liefde op je pad kunnen komen.’
Ik moet er niet aan denken. Lijkt me heel druk. Ik heb al een man. Twee kinderen. Een hond. Familie en vrienden. Die krijgen allemaal liefde.
Kom alsjeblieft niet op mijn pad. Een man die altijd tijd voor mij heeft. En voor de kinderen. Die elke week bloemen meeneemt. Kinderen die alles opruimen en nooit schreeuwen. Dat zal saai zijn. Daar heb ik geen behoefte aan. Ik ben best gelukkig met man die bloemen meeneemt als ik het vraag.

‘Veel water drinken en weinig alcohol komt je gezondheid ten goede.’
Ik weet niet of Kreeften een bijzondere alcoholconsumptie hebben. Ik drink met moeite een glas wijn leeg. Na twee glazen sta ik op mijn hoofd. Als ik doe wat hier staat, minder drinken, dan schenk ik een glas wijn in en gooi het direct leeg in de gootsteen.

Ineens voel ik me lusteloos en in mineur. Ik heb verkwikkende thee nodig. Of een witte wijn.

Geen woord over werk of carrière. De mens die hier beschreven wordt, werkt niet. Of dat werk is niet relevant in de voorspelling van de sterren.
Voor 2022 op mijn lijst. Veel aangename teamuitjes. Flinke salarisverhoging binnenhalen. Wierookstokjes meenemen naar mijn hybride werkplek. Zuiver platonische relaties aangaan met collega’s. Veel thee en water drinken.
Ik kan niet wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s