Sneak preview

Een detective voor young adults met een speurtocht naar de waarheid.

Nina wil een nieuwe hond. Als ze eindelijk haar ouders heeft overgehaald om een pup in huis te halen, wordt de pup ziek.
Nina wil erachter komen wat er mis is gegaan en gaat dit onderzoeken samen met haar vrienden. Ze komen erachter – met hulp van een journalist van een lokale krant en een BOA van de Landelijke Inspectiedienst Dieren – maar, niet zonder gevaren.

Sneak preview:

Als de borden bijna leeg zijn, zegt Nina’s moeder: ‘We hebben nog een toetje.’
   ‘Een toetje’, zegt Nina, ‘we hebben nooit een toetje. Zeker niet op maandag.’ Haar moeder loopt naar de vriezer in de garage en komt terug met een bak ijs die ze op het aanrecht zet. Ze komt weer aan tafel zitten en fluistert iets in het oor van Nina’s vader.
   ‘Nou moe’, zegt Nina, ‘fluisteren in gezelschap is onbeleefd’, en dan, bozer dan ze wil, ‘zeg nou maar iets!’ Haar vader en moeder lachen. Nina vouwt haar armen over elkaar.
‘Oké’, zegt haar vader, ‘we hebben een verrassing voor je.’
   ‘We weten dat je heel lang droomt van iets’, zegt haar moeder, ‘en ons aan het hoofd zeurt. We hebben heel lang nee gezegd. Maar.’ Nina hoort niet meer goed wat haar moeder zegt. Ze staart naar een vaag punt op de muur. Het dringt langzaam tot haar door.
   ‘Nina?’, hoort ze haar moeder vragen, ‘Nina, hoor je me nog? We krijgen een hond. Een pup.’ Ze springt van haar stoel en rent joelend een rondje om de tafel. Dan vliegt ze tussen haar ouders in en geeft ze allebei een hele dikke knuffel.
‘Echt waar?!’ roept ze, ‘is het echt waar?’
‘Ja, mop, het is echt waar’, zegt haar vader. Ze hopst op en neer en stoot haar kin op zijn hoofd.
‘Auw’, zegt haar vader, ‘rustig aan.’
‘Ja. Auw!’, gilt Nina. Ze heeft een tand door haar lip en proeft bloed in haar mond, maar ze hopst nog een keer in het rond. De moeder van Nina staat op.
‘Zal ik wat ijs opscheppen?’, lacht ze, ‘dan krijg je in elk geval geen dikke lip. Dan laten we je zo een paar filmpjes zien van de pup.’

Een gedachte over “Sneak preview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s