#WatchTheFemmes

‘Als je schrijft over Stef, dan schrijf je ook over Roxane’, zeg ik tegen mijzelf.
Het is duidelijk dat ik over de eerste te enthousiast ben. Dat zegt niks over alle andere verslaggevers in ‘het circus’ rondom de Tour.
Dione stelt de vragen. Danny analyseert. Hij zag er trouwens wat ongezond uit. Maarten heeft een prettige Zeeuwse stem. En het muziekje op de radio als de finish bijna is. Ook heel fijn. Helaas is dat er niet bij de vrouwenkoers.

Dione vraagt in de Avondetappe aan Roxane om een analyse te geven van de sprint bij de finish van die dag. Fabio Jakobsen zit ook aan tafel.
Roxane verontschuldigt zich en zegt: ‘Als jij het beter weet, dan moet je me aanvullen Fabio.’
Zou een man dat ook doen?
Ik hoop dat Roxane mij nog een keer uitlegt wat een neoprof is. Of waarom er een bolletjestrui en een groene trui zijn. Ik begrijp het verschil nog steeds niet goed. Voor de punten en de cols. Maar waarom dan twee truien? En ja, ik ben een vrouw die weet wat een puncheur en een waaier is.

WatchTheFemmes, een mooie slogan voor deze vrouwenkoers. Roxane staat haar mannetje. En dat alleen al is een domme uitspraak.
Zij is er en doet haar werk als analist. Ze staat met Herman bij de finish, zit bij Dione aan tafel en geeft nuttige antwoorden op de vragen van Tom.
‘Oei, wat erg!’, roept hij uit bij een terugblik op een valpartij in een rit van de vrouwen.
Die heeft er duidelijk geen verstand van.


Van donderdag 28 juli: Sport is emotie
Van dinsdag 26 juli: Stef
Van zondag 24 juli: De kasseien van Parijs

2 gedachtes over “#WatchTheFemmes

  1. Het zal je vast niet verbazen dat ik dol ben op luieren 😉. En dat in combinatie met eerst de Tour de France voor mannen, daarna de Tour voor vrouwen, ondertussen het EK voetbal voor vrouwen én jouw leuke blogs, zorgt ervoor dat ik een heerlijk sportzomer beleef … lekker luierend op de bank.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s